green wings

green wings

joi, 30 aprilie 2009

Modern world


Crazy way to get your kicks,
shoot the silicone in your lips.
If your figure makes you sad,
they suck the fat right of your back.

Make up your mind about your tits girls,
they can puff em up so no bra will fit girls.
Theres only one thing they can't fix.
No I wont let you be mislead.
And that's the hole in your head
Can't do nothing about that.

Hail hail modern world.
Hail to all you boys and girls.
Hail hail the colour green.
Hail hail to what I've seen.
Hail hail hail this modern world.

You tell her that she's beautiful,
and put her on a pedestal.
But as you google tripple x,
imagination kicks in.

The more you think about sex boys,
with someone else the better it gets boys.
You have a purpose in your life,
Besides cheating on the wife.
For fucks sake show some sense. oh

Hail hail modern world.
Hail to all u boys and girls.
Hail hail the colour green.
Hail hail to what I've seen.
hail hail hail this modern world.

yeah yeah yeah yeahh 2x

Well these days adoption is a hot thing,
you can get a child for nearly nothing.
You take them home to a nanny,
buy off your guilt with toys and candy.
But all the money that you work for girls,
can't compare it to love boys.

There's only one thing they can't fix,
no I wont let you be mislead
and that's the hole in your head.

Can't do nothing about that.

hail hail modern world
hail to all you boys and girls
hail hail the colour green
hail hail to what I've seen
hail hail hail this modern world

ahhh
yeah yeah yeah yeahhh 4x

marți, 28 aprilie 2009

diverse ganduri aruncate aici

incep sa imi dau seama ca anumite lucruri nu inseamna nimic, si ca cei cu adevarat importanti sunt cei de langa tine;lucrurile reale conteaza in viata asta, nu vorbele, promisiunile si falsitatea.
prietenii buni am ajuns sa mi-i numar pe degete, in timp ce adevaratii prieteni si cei mai apropiati dealtfel se triaza pe zi ce trece.
ce este viata? viata e traire, real, sentiment, spontaneitate. viata fara spontaneitate este nimic.
nu vreau sa ajung ca aceia care scriu despre lucruri doar visand la ele si neavand curajul sa le traiasca, eu vreau sa le traiesc si sa scriu despre ele.
am fost pt prima si ultima data cu colegii de la munk intr-un weekend la costesti. nu k nu m-as fi simtit bine, as fi ipocrita sa sustin altceva, insa m-au deranjat niste lucruri aparent banale cu ar fi: uniforma gagicilor de cabana, unitatea cu care ne-am deplasat, manelele si chiuituri in plina noapte, mersul cu masina pana in buza pesterii. sincer nu asta este idealul meu de weekend la munte, fie el pt distractie, fie el pentru catarat e munti.
in fine, cam atat.
vara asta mi-am propus sa vizitez macar o parte din Carpati si sa revad Gentiana din Retezat... mi-e asa de dor de cabana asta...

luni, 20 aprilie 2009

Mieii de paste....


In galantare, in cuptoare, raman mii de kg de carne de miel neconsumata... Ciudat mod de a sarbatori Invierea, prin omorarea atator fiinte. Daca am pune cap la cap toti mieii, rauri de sange ar trece prin fata ochiului si-am auzi coruri lugubre de behaituri inspaimantate. O traditie, fie si ea si traditie, daca este atat de urata, este inacceptabila. Ocupate cu protectia animalelor de langa casa, respectiv cu caini si pisici, asociatiile pentru protectia animalelor din diverse orase nu mai ajung sa lupte si pentru miei niciodata. Dreptul la viata este sfant si nu ar trebui tratat cu atata indiferenta de consumatorii de carne. Macar in perioada sarbatorilor cand onoram de fapt viata.

www.cutu-cutu.ro

vineri, 17 aprilie 2009

Grija obsedanta a lui Basescu pentru romanii din Basarabia destabilizeaza regiunea



Presedintele Vladimir Voronin i-a dat o replica dura miercuri seara presedintelui Traian Basescu, acuzand "conducerea de varf" a Romaniei de "revansism statal", amestec in treburile interne, instigare la continuarea dezordinii stradale, atatare a urii interetnice si destabilizare regionala.
Intr-un discurs rostit la televiziunea de stat Moldova 1, Voronin a calificat drept "extrem de tendentioase si inoportune toate actiunile pe care le intreprinde fata de Republica Moldova conducerea de virf a Romaniei".
Invocand discursul rostit marti in Parlament de presedintele Romaniei, precum si presupusele "actiuni conspirative" desfasurate de ambasadorul roman la Chisinau, alaturi de "ostilitatea tuturor canalelor romanesti de televiziune" in zilele protestelor, Voronin acuza Romania ca alimenteaza separatismul transnistrean, aducand totodata prejudicii Ucrainei si "impingand intreaga regiune spre pericolul unei balcanizari periculoase", transmite NewsIn.

"Deosebit de dramatic este faptul ca promovarea unui romanism fundamentalist si agresiv, ca si actiunile de destabilizare politica a Moldovei doar alimenteaza separatismul transnistrean, justificindu-i pretentia unui pericol iminent care ar emana dinspre Romania. Anume de aceea, toti cei care le inspira fatis cetatenilor minori ai tarii mele scenarii fanteziste despre refacerea Romaniei Mari, in primul rind submineaza stabilitatea regionala. Nemaivorbind de faptul ca actiunile provocatoare sub acoperirea patriotismului aduc un prejudiciu indiscutabil si intereselor nationale ale Ucrainei, integritatii ei teritoriale, impingind astfel intreaga regiune spre pericolul unei balcanizari periculoase. Trebuie sa recunosc ca in aceasta calitate a sa Romania, din pacate, nu este un generator de stabilitate pentru Republica Moldova si pentru regiunea din jur", a spus Voronin, al carui discurs integral este redat de agentia Moldpres.

Voronin il acuza pe seful statului roman ca prin grija sa "obsedanta" pentru romanii din Basarabia contribuie la manifestarea "romanismului agresiv" si la atatarea "vrajbei interetnice".

"Pretentia domnului Basescu de a se preocupa de 'cele patru milioane de romani' nu este decit o dovada a neintelegerii realitatilor de la noi. Asemenea atitudine, printre altele, nu tine seama de faptul ca in Republica Moldova traiesc cetateni de diferite nationalitati, care au drepturi egale cu cele ale natiunii titulare, grija obsedanta a domnului Basescu pentru romanii din Basarabia fiind nu doar o manifestare a romanismului agresiv, ci si un factor de atitare a vrajbei interetnice. Imi pare rau ca autoritatile de la Bucuresti confunda istoria si cultura cu politica. Ar fi bine ca ele sa inteleaga un simplu adevar: afinitatea lingvistica si spirituala nu acorda nici unui om de stat de la Bucuresti dreptul sa-si extinda autoritatea politica asupra cetatenilor Republicii Moldova", a spus liderul de la Chisinau.

Voronin, vizibil deranjat de faptul ca Basescu i-a numit romani pe toti cetatenii R. Moldova, revine apoi la vechea sa teza, aceea ca Romania sustine si finanteaza partidele liberale de la Chisinau, care actioneaza impotriva independentei statului de peste Prut: "Discursul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, (...) constituie un exemplu de revansism statal si nu mai lasa nici un fel de indoieli in privinta la aceea cine anume ii inspira pe acei politicieni, putini la numar, din Moldova, pentru care lupta pentru valorile liberale se identifica, nu stiu de ce, cu lupta impotriva independentei Moldovei. Spre regretul nostru, presedintele Romaniei, in declaratia sa, (...) a indraznit sa declare ca intreaga populatie a Republicii Moldova e constituita din romani, s-a angajat sa sporeasca sprijinul organizatoric si financiar pentru toate acele structuri care vorbesc zilnic despre necesitatea lichidarii Moldovei, s-a adresat catre tineretul moldovenesc cu un apel de solidaritate si a promis sa-i duca pe toti romanii de peste Prut in Europa, prin acordarea in masa a cetateniei Romaniei. Daca toate acestea nu inseamna amestec in afacerile interne ale Republicii Moldova si instigare la continuarea dezordinilor stradale, atunci, pe baza principiilor dreptului international, toate acestea pot fi calificate in termeni mai duri", este concluzia lui Vladimir Voronin.

Seful statului vecin s-a plans ca "in timpul desfasurarii evenimentelor din 7 aprilie, conducerea de virf (a Moldovei - n.r.) a asteptat in zadar o reactie de condamnare din partea Romaniei". Reactie, care, isi dorea Voronin, "sa fi continut cel putin o desolidarizare de pogromistii care asaltau sediul Parlamentului si al administratiei prezidentiale purtand drapele romanesti si lozinci unioniste. A urmat insa o tacere stranie si elocventa", a afirmat Voronin.

Intrebat marti seara la TVR1 daca l-a sunat pe omologul Voronin, presedintele Traian Basescu a raspus ca nu, adaugand ca a considerat ca nu era cazul sa faca un asemenea gest.

Ajungand la momentul expulzarii ambasadorului Romaniei la Chisinau, Voronin l-a acuzat ca "a transformat Ambasada condusa de el nu intr-un loc al dialogului politic dintre doua state, ci intr-un loc de intalniri conspirative cu diferite personaje ale politicii moldovenesti, care cauta sprijin nu atat din partea societatii (moldovene), cat din partea Guvernului Romaniei". Usor ironic, Voronin ii da insa circumstante atenuante lui Filip Teodorescu: "Dar se dovedeste ca stimatul diplomat se comporta asa numai de aceea ca, in primul rind, pentru propriul sau presedinte nu exista notiunile de identitate moldoveneasca si de independenta moldoveneasca".

Apoi, Voronin a justificat impunerea vizelor pentru cetatenii romani blamand partial pentru aceasta si presa: "In acea zi deosebit de incordata (7 aprilie - n.r.) toti au remarcat ostilitatea deosebita, practic, a tuturor canalelor romanesti de televiziune, care chemau fatis populatia tarii noastre la rebeliune. Societatea moldoveneasca a vazut cum se organizau voluntarii din Romania pentru a fi trimisi de urgenta peste granita, la Chisinau, cum toate protestele stradale erau etichetate cu mindrul cuvint 'revolutie'. Toate aceste semnale alarmante ne-au determinat sa introducem regimul de vize pentru cetatenii romani. Aceasta masura impusa este doar un raspuns statului vecin, care s-a lasat antrenat fatis in evenimentele politice interne din Moldova", a spus presedintele R. Moldova.

Voronin revine apoi la un ton mai impaciuitor si incearca sa singularizeze vinovatul pentru deteriorarea relatiilor moldo-romane: "Raman pe constiinta Presedintelui Basescu toate aprecierile lui dure si declaratiile sale neretinute".

In acelasi timp, presedintele moldovean ar dori ca actiunile lui Traian Basescu sa fie judecata de forurile europene, sugerand ca si Uniunea Europeana poarta o parte din responsabilitate: "Sper ca ele vor constitui obiectul unei investigatii speciale in cadrul Uniunii Europene, care este obligata sa poarte raspundere colectiva pentru actiunile unei tari care a procedat la provocarea de ciocniri stradale in alta tara. In acelasi timp, forta si spiritul valorilor europene rezida nu numai in capacitatea de a tine in frau instinctele de grota ale unor politicieni europeni. Forta lor rezida in a identifica in comun consensul in cele mai dificile situatii. Cu mare parere de rau, relatiile dintre Moldova si Romania, fac astazi parte din aceasta categorie de probleme", a conchis Voronin.


Publicat: 16 Aprilie 2009
sursa http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/127918/Grija-obsedanta-a-lui-Basescu-pentru-romanii-din-Basarabia-destabilizeaza-regiunea.html

APEL CONTRA CRIMELOR COMUNISMULUI DIN CHISINAU


Descoperirea celui de-al treilea tanar asasinat, de la Soroca, face credibila si informatia privind cel putin alti sapte asasinati, ale caror cadavre au fost ascunse de fortele speciale de securitate subordonate comunistilor de la Chisinau.

Informatia "pe surse" devine deci, credibila, si dat fiind precedentul invocat, ne asumam tragerea unui semnal de alarma cu privire la aceste asasinate si torturari in masa, inclusiv asupra minorilor - mai ales ca exista un numar de cateva sute de disparuti - si sesizam presa, organizatiile care au ca scop apararea drepturilor omului, cetatenii, organizatiile internationale, procurorii care mai respecta Codul Penal si Codul de Procedura Penala, sa intervina urgent pentru oprirea actiunilor criminale ale regimului comunist.

Consideram imperativa crearea unui Tribunal Penal International pentru Republica Moldova (inclusiv Transnistria). Solicitam ONU si UE sa intervina si sa sustina cercetarea crimelor, sa fie inspectate sectiile de politie, inchisorile, unitatile militare, toate transformate in lagare de detentie si tortura.

Aceste asasinate, tortura, violentele grave, detentia ilegala in astfel de lagare improvizate, teroarea din orase - sunt fapte mult mai grave, pedepsite mai aspru, atunci cand se petrec in timp de pace. In Republica Moldova nu exista razboi civil, exista doar o grupare criminala terorista care a acaparat parghiile de putere ale organizarii statale de la Chisinau si reprima pe oricine care, cu ocazia protestelor, sau anterior, a indraznit sa i se opuna

17 aprilie 2009
Comitetul pentru Alegeri Libere in Republica Moldova, constituit la 8 aprilie 2009 in Piata Universitatii (Bucuresti)

joi, 16 aprilie 2009

Initiatoarea 'Revolutiei Twitter' este in arest la domiciliu

Jurnalista Natalia Morar, care a fost printre organizatorii actiunii de protest din 6 aprilie impotriva victoriei comunistilor la alegerile parlamentare care avusesera loc cu o zi mai devreme, este in arest la domiciliu.
Sotul Nataliei Morar, Ilia Barabanov, scrie pe blogul jurnalistei ca aceasta nu se ascunde de nimeni. "Natalia Morar nu a fugit in Romania si nici nu s-a refugiat pe teritoriul Ambasadei SUA. La prima solicitare, imediat ce a venit citatia, ea s-a prezentat de bunavoie la Procuratura Generala si a raspuns la toate intrebarile", relateaza Ilia Barabanov, conform NewsIn.

Initiatoarea 'Revolutiei Twitter', vanata de autoritati

Potrivit lui Barbanov, in prezent se fac investigatiile, iar dosarul intentat jurnalistei tine de articolul 285 din Codul Penal al Republicii Moldova – organizarea de dezordini in masa. "Natalia nu-si recunoaste vina. Si speram ca in urma unor investigatii obiective toate pretentiile formulate fata de ea vor disparea. Ea nu este in inchisoare, ci doar in arest la domiciliu, cu mama si fratele si nu are voie sa comunice decat cu rudele foarte apropiate”, mai scrie Ilia Barabanov.

Acesta ii roaga pe toti prietenii sa nu o sune pe jurnalista in urmatoarele zile, sa nu-i trimita SMS-uri si nici mesaje electronice.

Intr-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvi, Barabanov este de parere ca durata arestului la domiciliu pentru Natalia Morar nu va depasi zece zile.

Declaratiile lui Ilia Barabanov sunt contrazise insa chiar de Natalia Morar, care este citata miercuri de cotidianul britanic The Guardian cu declaratia ca este obligata sa doarma in fiecare noapte in alta parte, pentru ca politia sa nu o gaseasca. Jurnalista a spus ca nu a dormit de doua nopti si se muta din apartament in apartament, ca sa nu fie gasita de politie.

sursa http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/127979/Initiatoarea-Revolutiei-Twitter-este-in-arest-la-domiciliu.html

marți, 14 aprilie 2009

Basescu: Am avut multa rabdare cu situatia din Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca a avut "foarte multa rabdare" in ceea ce priveste situatia din Republica Moldova si ca nu a dorit sa raspunda "peste gard" lui Vladimir Voronin pentru ca ar fi insemnat sa-i faca jocul, precizand ca va da detalii in discursul de marti din Parlament

"In ceea ce priveste Republica Moldova, vreau sa stiti ca am avut, pe de o parte, foarte multa rabdare, pentru a avea o analiza completa cu privire la ceea ce s-a intamplat in Republica Moldova, iar, pe de alta parte, mi s-a parut ca a raspunde peste gard presedintelui Voronin este exact jocul in care domnia sa ar fi vrut sa intre cu Romania", a spus seful statului.

Presedintele Basescu a spus ca Voronin poate decide "sau poate incerca sa ridice o cortina de fier pe Prut", dar ca nu va avea ocazia sa faca acest lucru pentru ca Romania va avea "un comportament european". "Un comportament responsabil, nu fata de presedintele Voronin, ci fata de cei 4 milioane de romani care traiesc in Moldova. 4 milioane de romani, cetateni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a aprecizat Traian Basescu.

Seful statului a anuntat ca marti va sustine in Parlament un discurs "dedicat exclusiv evenimentelor din Moldova si acuzatiilor nefondate pe care autoritatile de la Chisinau, inclusiv presedintele Voronin, le-au adus Romaniei".

"Va fi un discurs de circa 30 de minute dedicat evenimentelor din Moldova si cu aceasta ocazie voi lamuri punctul de vedere al statului roman", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului cu un mesaj pe politica externa marti, cel mai probabil de la ora 17.00, potrivit programului Senatului, o decizie definitiva asupra orei urmand a fi luata in Birourile Permanente reunite.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc marti, incepand cu ora 12.45, pentru a decide asupra orei la care presedintele Romaniei se poate adresa deputatilor si senatorilor. Programul Senatului, afisat pe siteul institutiei, prevede ca sedinta de plen comun va incepe la ora 17.00.

Presedintele Traian Basescu a trimis, joi, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase, prin care solicita sa se adreseze Parlamentului marti, 14 aprilie, cu un mesaj pe probleme de politica externa.

http://www.mondonews.ro/Basescu%3A-Am-avut-multa-rabdare-cu-situatia-din-Republica-Moldova+id-9357.html

duminică, 12 aprilie 2009

Memorandumul Comitetului Ad-Hoc pentru alegeri libere in Moldova

Comitetul AD-HOC pentru alegeri libere constituit de semnatarii prezentului document, astazi la Bucuresti, 08 aprilie 2009, pentru coordonarea campaniei de internationalizare a garvitatii situatiei create de regimul comunist la Chisinau, a hotarat urmatoarele:
1) Solicitam sprijinul presei si al tuturor prietenilor Basarabiei, in aceasta campanie pentru democratie, drepturile omului, pentru toti basarabenii.
2) Cerem invalidarea rezultatului alegerilor de pe 5 aprilie, fraudate de agentii guvernului comunist.
3) Cerem repetarea scrutinului electoral, sub monitorizarea Consiliului Europei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Romaniei, Rusiei, Ucrainei, Turciei si Bulgariei, ca garantie pentru corectitudinea necesara.
4) Cerem organizarea sub aceste garantii, a unei campanii electorale neviciate, cu durata de cel putin 30 de zile.
5) Cerem eliberarea si punerea sub controlul public a Televizunii si Radioului Public de la Chisinau prin constituirea unor Consilii de Administratie alcatuite din personalitati culturale independente, sub protectia observatorilor internationali si nationali.
6) Cerem cetateanului Voronin sa nu mai faca declaratii si uz de prerogativele prezidentiale, pentru ca mandatul sau a expirat la data de 07 aprilie si a intrat deja in conflict cu codul penal al R. Moldova.
7) Cerem Comisiei Electorale Centrale sa puna la dispozitia justitiei probele fraudelor electorale de proportii care a fost reclamata.
8) Cerem Procuraturii Generale sa inceapa cercetarea fraudelor in mod profesionist si transparent fata de Observatorii Nationali si ONG-urile interne si externe. Cerem totodata eliberarea tuturor persoanelor arestate si tratament medical corespunzator pentru cei raniti.
9) Facem apel la liderii partidelor politice de la Chisinau sa preia mesajul nostru si sa-l sustina in dezbateri publice in favoarea democratiei, statului de drept si integrarii in structurile politice si de aparare euroatlantice.
10) Aflandu-ne in spatiul UE, ne adresam Comisiei Europene sa sprijine demersurile tinerilor in Republica Moldova, mesajul pentru un stat de drept si alegeri liberedin Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, eforturile si aspiratiile noastre legitime pentru libertate si democratie.
11) Cerem tuturor actorilor publici sa actioneze si sa ne srijine pentru refacerea spatiului cultural, spiritual si etnic romanesc si european.
12) Mandatam avocatii din UE pentru a ne sustine si reprezenta in demersurile noastre legitime.
13) Facem apel global intre Bucuresti si Chisinau: "Tineri, asumati-va viitorul!"
14) Declaram ca sediul provizoriu al Comitetului Ad-Hoc pentru alegeri libere este in Bucuresti, str. Batistei 24 A, prin grija Asociatiei 21 Decembrie 1989, telefax +4021-311-20-76

Semnata azi la BUCURESTI, 08.04.09
Aprobata de Adunarea Ad-Hoc din Piata Universitatii
Corina Ciobanu - presedinte Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti
Tudor Cojocaru - presedinte Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti
Veaceslav Saramet - presedinte Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni din Bucuresti.

Scrisoare deschisa


Comitetul pentru alegeri libere în Republica Moldova

catre

Ambasadele statelor Uniunii Europene si SUA la Bucuresti,

Parlamentul European

Comisia Europeana

Consiliul Europei

Comitetul pentru alegeri libere în Republica Moldova, constituit în Bucuresti, la 8 aprilie 2009, îsi propune coordonarea campaniei de internationalizare a situatiei grave create de catre regimul comunist de la Chisinau.

În vederea realizarii obiectivului propus:

1. Cerem eliberarea tuturor persoanelor arestate si tratament medical corespunzator pentru cei raniti. Solicitam sprijinul mass-media în aceasta campanie pentru promovarea respectarii drepturilor omului si democratizare în Republica Moldova.

2. Solicitam invalidarea rezultatului alegerilor de la 5 aprilie, fraudate de catre autoritatile comuniste de la Chisinau.

3. Solicitam repetarea scrutinului electoral, sub monitorizarea Consiliului Europei, Uniunii Europene, SUA, Rusiei, României, Ucrainei, Turciei, Bulgariei.

4. Solicitam organizarea sub garantiile mentionate, a unei campanii electorale neviciate, cu durata de cel putin 30 de zile.

5. Solicitam punerea sub controlul public a Televiziunii si Radioului de la Chisinau prin constituirea unor Consilii de Administratie alcatuite din personalitati stiintifice si culturale neafiliate politic, sub protectia observatorilor internationali si nationali.

6. Solicitam cetateanului Vladimir Voronin sa nu mai faca declaratii si uz de prerogativele prezidentiale, deoarece mandatul sau de 4 ani a expirat la 7 aprilie si a intrat deja în conflict cu Codul Penal al Republicii Moldova.

7. Solicitam Comisiei Electorale Centrale sa puna la dispozitia justitiei probele fraudelor electorale de proportii care au fost reclamate.

8. Solicitam Procuraturii Generale sa înceapa cercetarea fraudelor electorale, în mod profesionist si transparent fata de observatori interni si internationali.

9. Solicitam Comisiei Europene sa sprijine tinerii din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau care aspira la fundamentarea statului de drept prin alegeri libere, la libertate si democratie.

10. Vom mandata avocati din Uniunea Europeana pentru a ne sustine demersul nostru legitim.

11. Solicitam tuturor actorilor publici sa actioneze si sa sprijine promovarea normelor si valorilor democratice în Republica Moldova.

12. Solicitam liderilor politici de la Chisinau sa preia mesajul nostru pentru a-l sustine public.

Declaram sediul provizoriu al Comitetului Pentru Alegeri Libere în Republica Moldova, în Bucuresti str. Batistei, nr. 24 A.

Telefax: +40-21 – 311-20-75 – Asociatia 21 Decembrie 1989 , comitetulpentruchisinau@gmail.com

Adoptat de Adunarile din Piata Universitatii, Bucuresti, din 08 - 11 aprilie 2009

Comitetul de sprijin:

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti

Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti

Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni din Bucuresti

Grupul de Exprimare Sociala a Tinerilor Basarabia

Oficiul pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului – reprezentat

Grupul Noii Golani

Asociatia 21 Decembrie 1989

Seniorii Ligii Studentilor din România

Purtator de cuvânt: Tudor Cojocaru, telefon 0743 778940

Semnatari:

ALIANTA NATIONALA A ORGANIZATIILOR STUDENTESTI DIN ROMÂNIA

UNIUNEA NATIONALA A STUDENTILOR DIN ROMÂNIA

UNIUNEA STUDENTILOR DIN ROMÂNIA

ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI DIN CONSTANTA

ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI SI BUCOVINENI DIN BRASOV

ASOCIATIATI STUDENTILOR SI ELEVILOR BASARABENI DIN ORADEA

ASOCIATIA TINERILOR BASARABENI DIN IASI

GRUPUL DE INITIATIVA A ROMÂNILOR BASARABENI DIN SUCEAVA

ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI DIN TIMISOARA

LIGA STUDENTILOR BASARABENI DIN TIMISOARA (G.I.)

CLUBUL STUDENTILOR BASARABENI SI BUCOVINENI "STEFAN CEL MARE SI SFINT"

LIGA STUDENTILOR BASARABENI DIN GALATI (G.I.)

GRUPUL DE INITIATIVA BASARABEANA DIN CLUJ

ASOCIATIA STUDENTILOR BASARABENI DIN CRAIOVA

LIGA STUDENTILOR ROMANI DIN STRAINATATE

SOCIETATEA TIMISOARA

ASOCIATIA FOSTILOR DETINUTI POLITICI DIN ROMÂNIA - organizatia Bucuresti

BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989

FUNDATIA „TIMISOARA '89” ,

FUNDATIA MEMORIA - filiala Arges [Experimentul Pitesti]

FUNDATIA CORNELIU COPOSU

FUNDATIA CULTURALA TIMPUL

ASOCIATIA CIVES

CONSILIUL MONDIAL ROMÂN

FUNDATIA NATIONALA PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

ASOCIATIA ROMÂNILOR DIN AUSTRALIA

ORGANIZATIA INTERNATIONALA A LUPTATORILOR PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI

SINDICATUL NATIONAL AL TARANILOR SI AL PROPRIETARILOR ROMÂNI ,

ASOCIATIA EUROPEANA A CADRELOR DIDACTICE

ASOCIATIA SCRIITORILOR ROMÂNI SI GERMANI DIN BAVARIA

ASSOCIATION CULTURELLE ET AMICALE ROUMAINE

L'ALLIANCE BELGO-ROUMAINE

MI SCAREA ARADEANA

ORGANIZATIA NEGUVERNAMENTALA ECOMONDIA

CONSILIUL ROMÂN AMERICAN

ASOCIATIA COPIILOR REVOLUTIEI

ASOCIATIA ADEVAR SI DREPTATE

ASOCIATIA APOLITICA “SOCIETATEA TÂRGOVISTE”

FUNDATIA REDAREA ISTORIEI

FUNDATIA IOAN BARBUS

FEDERATIA NATIONALA OMENIA A PENSIONARILOR

FEDERATIA SINDICALA “SOLIDARITATEA – VIRGIL SAHLEANU” A SIDERURGISTILOR DIN ROMÂNIA

FUNDATIA NATIONALA A REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989 – TIMISOARA ,

SINDICATUL SOLIDARITATEA AL SIDERURGISTILOR GALATI

SINDICATUL ALRO SLATINA

INSTITUTUL FRATII GOLESCU PENTRU ROMÂNII DIN STRAINA

AINATATE

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Bucharest Riots supporting Moldova

Filmarile mele de la manifestele de solidaritate pt Republica Moldova in Bucuresti.
Bucharest supports Moldova / Chisinau untill the end!
Down with the communists!

07.04.09




Timisoara '89, Chisinau 2009.....







Ma tot chinui de cateva zile sa scriu cate ceva despre ceea ce se inatmpla acum in Republica Moldova, in Romania, si de ce nu, in lume.
M-am trezit implicata total in activitatile de solidaritate pentru fratii de peste Prut. de ce sa mint, nu m-am mai implicat pana acum in astfel de activitati, nici macar nu stiu multe lucruru depre ceea ce se intampla in Basarabia.
Totul a inceput pt mine cand am citit in ziar ca in RM au castigat iar comunistii, si mi-am spus: "frate, cum este posibil ca oamenii astia sa fi votat iar comunistii... suntem in secolul 21, iar comunismul prospera in tarisoara asta?"
In aceeasi zi ma plimbam pe la universitate si am vazut o mare adunare de oameni in fata Tnb-ului (pe 7 aprilie). mi-am dat seama imdediat ca este legat de evenimentele din Moldova. Stai putin, care evenimente? nu i-au ales pe comunisti? hopa... s-au fraudat alegerile? ce dracului se intampla? comunistii astia nu stiu sa se opreasca - evident. tinerii din chisinau au iesit in strada pentru revolutia lumanarilor, pentru manifest pasnic cu flori. este simplu: tinerii studenti din ziua de astazi nu mai pot fi dusi de nas. sa fim seriosi: exista internet, carti, ziare, exista si circula informatii!! ce au facut carpele bolseviste? au implantat (dupa metodele sovietice clasice) instigatori in multime, si au provocat (ca si in Romania '89) distrugeri. exista dovezi clare ca in spatele evenimetelor distructive au stat oamenii lui Voronin. de exemplu, steagul RM care a fost schimbat in cel al UE. Exista poza deja faimoasa in care securistii ii supravegheaza pe tinerii care au facut acest lucru. focul izbucnit la parlament a pornit dinauntru, si nu au fost distruse decat documenetele non comunistilor, cele ale comunistilor fiind lasate intacte. tinerii sunr rapit de pe strazi de catre oameni imbracati in negru, reporterii sunt vanati rand pe rand. Voronin, ce este in capul tau? Lumea te vede! 200 de tineri au fost rapiti din spitale si de pe strazi pe data de 7 aprilie 09. provoc sa cautati pe youtube filmuletele doveditoare (exista un numar impresionant de astfel de filmulete doveditoare). 200.000 de persoane decedate au votat.
Romanul nostru plin de umor nu a ezitat sa conceapa si primul banc: "doua babe, una moarta si una vie. cate voturi au iesit? 3 ca cea moarta a votat de 2 ori.
tinerii sunt speriati in RM, avand in vedere ca orice cale de comunicatii ameninta sa cada, sunt securisti infiltrati pana si in camerele de chat - putinele care au mai ramas, eu avand "placerea" de a observa 4 din acest gen de pers in 2 zile (chat.curaj.net). revolutia twitter continua, acesta fiind singurul mod de comunicare ramas - pana acum. dati twitter search pe #pman si urmariti. ca sa va postati opinia intrati pe twitter home si inainte de a scrie mesajul, tastati #pman.
este important ca tinerii din RM sa fie sustinuti in lupta cu comunismul, cu aceste nedreptati. sa atragem din ce in ce mai mult atentia Europei asupra Moldovei.
Cum ii ajutam? de exemplu in toata tara au loc mifestatii de solidaritate. nu va speriati, sunt mitinguri pasnice, cu lumanari si flori. in bucuresti intre 7 - 10 aprilie ne-am intalnit seara de seara de la ora 8 in fata TnB. din ce in ce mai multi oameni publivi isi exprima solidaritatea.
M-am aflat acolo seara de seara si am filmat ce am putut. apoi am facut tot posibilul ca linkurile sa ajunga la cei din RM pentru a sti ca suntem solidari si nu sunt singuri. in continuare incerc sa modific filmarile mai lungi pentru a le posta. pe www.romanism.net se va adisa data la care ne vom intalni din nou, pentru ca autorizatia a fost valabila doar pana ieri.
Asa ca va ateptam, cu prieteni si lumanari. purtati culorile tricolorului in semn de solidaritate, informati-va - acum exista nenumarate informatii, si dati vorba mai departe, mai ales celor din afara. in paralel au avut loc intalbniri de solidaritate in Roma, Bruxelles,si alte cateva orase europene.
http://www.youtube.com/watch?v=Jay9B1fN21g aici am postat filmulete facute in toate zilele de maifest. dati pe more from user.
ca sa nu intru in motivatii gen basarbia pamant romamnesc, fratii de peste prut, suntem romani cu toti, etc, :) ma voi limita la ideea ca nu este normal ca astfel de abuzuri sa aibe loc in secolul 21 ca regimul comunist trebuie inlaturat. la lada de gunoi a istoriei!!
postez in continuare poze de la manifestul din Bucuresti
SOLIDARIATE

Condiţia jurnalistului în Republica Moldova

Tiberiu Lovin April 10, 2009, 21:01 pm · Categoria: Corespondenti, EXCLUSIV

Cristina in IraqDin ‘90 aproape de presa, Cristina Dumitrescu stie foarte bine ce inseamna conditia jurnalistului in Republica Moldova, unde a stat doi ani, si cum de au castigat alegerile comunistii. Aflata in Iraq cu treaba pentru Radio Romania Actualitati, Cristina a cedat rugamintilor mele de a-mi trimite un text pe aceste teme, subiect abordat vineri de mai multe organizatii media intr-un Apel. Merita sa va aplecati asupra opiniei Cristinei si a comunicatului.

“Dupa opt ani de guvernare, surprinzator aproape, Partidul Comunistilor din Republica Moldova PCRM reuseste sa se mentina la putere, castigand pentru a treia oara consecutiv alegerile parlamentare din aceasta tara. Ultimul regim comunist din Europa supravietuieste in cea mai saraca tara de pe batranul continent. V-ati intrebat vreodata de ce, cum reusesc ei aceasta performanta? Cu toate fraudele si neregulile inregistrate si reclamate in timpul desfasurarii campaniei electorale si scrutinului propriu-zis, totusi comunistii moldoveni au reusit sa obtina un numar impresionant de voturi. Chiar liderul unuia dintre partidele de opozitie, care a reusit sa intre in noul Legislativ de la Chisinau, Vladimir Filat, presedinte al Partidului Democrat Liberal din RM spunea ca, potrivit estimarilor comandate de formatiunea pe care o conduce, comunistii moldoveni ar fi putut sa obtina la alegerile din 5 aprilie aproximativ 42 la suta din voturi si nu aproape 50%, cat arata rezultatele oficiale ale scrutinului. Vedeti, prin urmare, ca diferenta dintre estimari si rezultatele anuntate ale alegerilor parlamentare din RM nu este foarte mare. Ceea ce arata ca electoratul moldovean a votat cu blamatii comunisti! Cum a fost posibil asa ceva? Incerc o explicatie. In 2001 comunistii moldoveni condusi de fostul general de militie sovietica, Vladimir Voronin au reusit, fara indoiala, sa aduca micuta republica ex-sovietica pe linia de plutire si, spre exemplu, sa achite la timp si cash pensiile si salariile bugetarilor. Ceea ce, la vremea respectiva a constituit o performanta. Oamenii au fost impresionati. Relativa lor incantare s-a amplificat in momentul in care noul regim politic a reusit, prin metode specifice autocratiei, sa faca din RM un loc mai sigur, in termenii sigurantei fiecarui individ. Cred ca va amintiti de povestile infricosatoare cu raketii care procedau la jafuri armate ziua, in amiaza mare, la drum deschis.

Dupa ce in 2001 Vladimir Voronin si PCRM au castigat alegerile si s-au instalat la putere inclusiv pe baza promisiunilor de apropiere de Fed Rusa si de declarare a limbii ruse drept limba oficiala in RM, a uimit miscarea surprinzatoare din noiembrie 2003 cand Voronin a refuzat, in ultimul moment, sa accepte asa-numitul Memorandum Kozak care ar fi dus la rezolvarea conflictului transnistrean prin formarea unei federatii RM – Transnistria, solutie total defavorabila autoritatilor moldovene recunoscute pe plan international, conducerea de la Chisinau a intrat intr-o zona de conflict mocnit cu Kremlinul. In 2004, conducerea comunista de la Chisinau parea ca doreste sa se indrepte catre Vest, mai precis catre UE, obtinand chiar din partea europenilor un Plan de Actiuni care ar fi trebuit sa provoace modernizarea celui mai sarac stat din Europa si care, in plus, este si “proprietarul” unuia dintre cele mai vechi conflicte inghetate din spatiul ex-sovietic. Multe din prevederile Planului de Actiune RM- UE au ramas pe hartie, intrucat autoritatile comuniste de la Chisinau nu au reusit sa le implementeze. Unul dintre capitolele la care comunistii moldoveni au reusit performanta sa adune cele mai multe bile negre a fost cel al libertatii de exprimare.Am fost corespondentul Radio Romania la Chisinau timp de aproape doi ani si jumatate, in perioada iulie 2004- decembrie 2006. Un stagiu foarte interesant, dar dificil si care mi-a adus o oarecare experienta. Socant pentru mine a fost sa constat la Chisinau ca cei mai multi dintre distinsii mei colegi moldoveni erau insensibili la ineptiile, prostiile, distorsiunile pe care le comunicau adesea reprezentantii clasei politice, reprezentantii autoritatilor moldovene. Am fost socata sa constat ca multi dintre ei, de buna credinta, tineau adevarate discursuri, adevarate disertatii, faceau comentarii, aproape se certau cu reprezentantii oficialitatilor, cu politicienii, in loc sa puna intrebari, asa cum face in mod normal un jurnalist intr-o conferinta de presa.

Din pacate, comentariile lor, parerile lor nu mai erau asa de prezente in materialele care apareau dupa evenimentul de presa la care fusesem prezenti. Asta ar fi un exemplu. Un altul ar fi modul in care erau obligati sa se comporte, sa isi faca meseria colegii jurnalisti de la organizatiile media de stat sau publice (desi in RM nu stiu sa existe vreun post de radio sau televiziune, vreo gazeta sau agentie de presa care sa fie platita din bani publici si care sa serveasca cu adevarat interesul publicului). Va mai amintiti jurnalele de stiri din anii 80 din Romania, din cea mai neagra epoca a comunismului lui Ceausescu??? Ei bine, asa aratau si multe din jurnalele de stiri de la Televiziunea Nationala din RM in anii 2004- 2006. Presiunile asupra jurnalistilor moldoveni capata forme variate de manifestare, fie ca e vorba de presiuni politice sau economice. Chiar si organizatiile media cu capital privat pot fi supuse constrangerilor intrucat si patronii acestora au interese in zona politicului sau au afaceri conexe sau pur si simplu, vor sa faca profit din vanzarea produselor media pe care le realizeaza. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca produsele media cele mai vandute sunt cele de limba rusa, fie ca e vorba de radio, tv, presa electronica sau tiparituri, puterea de acoperire la nivel national a diverselor media este extrem de limitata. Radio Moldova si TeleMoldova 1- canale de radio, respectiv tv cu finantare publica, nu neaparat si cu o conduita care sa aminteasca macar de post public- au acoperire nationala, dar ele servesc exclusiv puterii. Rezultatul? Publicul moldovean nu este informat si ajunge ca dupa 8 ani de zile sa voteze tot cu comunistii, chiar daca, cei mai multi moldoveni sunt constienti de faptul ca isi duc zilele de azi-pe maine doar pentru ca rudele lor au reusit, te miri cum, sa plece in strainatate sa munceasca si astfel, sa le trimita lunar acasa o suma de bani si nu pentru ca regimul comunist le-ar fi creat conditii pentru a munci astfel incat sa castige si sa traiasca mai bine.

Nota bene: Potrivit statisticilor oficiale, moldovenii plecati in strainatate la munca - multi dintre ei cu pasaport romanesc, pentru ca au reusit sa-si redobandeasca cetatenia romana- trimit anual acasa, in RM, aproximativ 1 miliard USD. Dar acest fapt si multe altele nu sunt cunoscute in RM de catre marele public intrucat libertatea de exprimare nu este respectata de catre autoritatile comuniste de la Chisinau. Evenimentele din ultima saptamana, protestele de strada, inceput pasnic si deturnate catre violenta, evenimente numite de unii colegi jurnalisti “revolutie” - personal, sunt mai rezervata in ceea ce priveste folosirea unor cuvinte atat de mari - au relevat o alta problema a regimului comunist de la Chisinau. Jurnalistii straini, corespondentii de presa internationali, fie ca e vorba de ceatateni ai RM, ai Romaniei, persoane cu dubla cetatenie, a Romaniei si RM sau cetateni din state occidentale au fost impiedicati sa-si faca meseria. In varii forme: au fost hartuiti de catre membri ai institutiilor de forta, serviciul secret sau politie, au fost urmariti, au fost retinuti, interogati, amenintati, agresati verbal si chiar fizic, au fost expulzati. Comunicatiile prin telefonie mobila, prin internet au fost restrictionate sau chiar blocate de catre autoritati. Mai multe site-uri din RM, intre care unimedia.md, unimedia.info, jurnaltv.md, hotnews.md, protv.md, facebook.com, odnoklassniki.ru sau twitter.com au fost blocate de furnizorul de servicii internet Moldtelecom, care in RM este companie de stat, in conditiile in care aceste site-uri erau cele care informau despre ce se intampla la Chisinau si care gazduiau comentariile publicului. Companiile CATV din RM au oprit difuzarea programelor unor posturi tv din Romania care relatau despre evenimentele de la Chisinau. Prea tarziu, mi-as permite sa comentez, intrucat publicul international a aflat ce se intampla in RM. Poate ca jurnalistii romani ar putea fi impiedicati sa intre in RM si sa relateze despre ceea ce se intampla acolo; jurnalistii moldoveni pot fi supusi presiunilor diverse pentru a relata doar „de bine”: jurnalistii internationali pot fi sicanati si intimidati sa relateze despre situatia din RM sau li se poate oferi din partea autoritatilor o varianta cosmetizata; cetatenilor romani li se poate impune un regim de vize pentru calatoria in RM - chiar daca in acest fel, autoritatile de la Chisinau incalca un angajament pe care l-au luat in relatia cu UE de care sustin ca doresc sa apropie RM si care ar putea impiedica liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni care doresc sa calatoreasca in spatiul UE. Totusi, in era globalizarii, RM nu poate trai izolata, iar regimul comunist autocrat al liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin nu poate sa spuna, precum copiii de varsta prescolara, ca daca isi acopera mainile la ochi, nu mai poate fi vazut de cei din jur. Depinde insa daca cei din jur- in special, UE si Statele Unite, doresc sa vada regimul comunist de la Chisinau si abuzurile sale”.
sursa http://www.reportervirtual.ro/2009/04/10/conditia-jurnalistului-in-republica-moldova.html

vineri, 10 aprilie 2009

Timisoara '89, Bucuresti 2009


09.04.09

actiunile de solidaritate ale romanilor continua. va asteptam si astazi in ziua a patra de manifest in fata teatrului national bucuresti pentru protest pasnic. veniri cu lumananri si flori. sa fim alaturi de tinerii din republica moldova. suntem din ce in ce mai multi

RĂMÂI PE ANTENA3.RO. AFLĂ DE AICI ULTIMELE INFORMAŢII DIN CHIŞINĂU.

- Redactorul-şef al Jurnalului de Chişinău a fost răpit de lângă Guvern

- Corespondentul TVR la Chişinău a fost săltat de Poliţie

- Sute de oameni au fost aduşi cu mai multe autocare în Chişinău. Mulţi dintre ei susţin că au fost îndemnaţi, şi chiar obligaţi, să participe la proteste.

- Potrivit Ziarului de gardă, publicaţie din Moldova, "oameni în negru" patrulează pe străzile din Chişinău, în formaţie de câte doi. Jurnaliştii se tem de noi provocări.

- O parte din site-urile moldoveneşti de ştiri au fost blocate în această dimineaţă de MoldTelecom, potrivit Unimedia.md

- Un avion rusesc cu grenade lacrimogene a aterizat la Chişinău

- Potrivit Interfax, 800 de protestatari s-au adunat, vineri, în centrul Chişinăului, în faţa sediului Guvernului. oamenii au în mână buchete de flori

- Pe internet circulă o mulţime de mesaje prin care locuitorii din Chişinău sunt îndemnaţi să se adune şi în faţa televiziunii naţionale. Moldovenii sunt rugaţi sa ia parte la un protest non-violent. Oamenii sunt rugaţi să vină cu flori în mână pentru a arăta lumii întregi că vor să protesteze paşnic.

Două noi mitinguri sunt programate pentru vineri la ora 10.00, la Chişinău. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a aprobat organizarea a două mitinguri de protest, unul în centrul oraşului şi altul în faţa companiei naţionale Teleradio Moldova.

Chirtoacă a precizat într-o conferinţă de presă, că mişcarea "Acţiunea Europeană" a cerut aprobare pentru începerea acţiunii de protest în faţa sediului societăţii de radio şi televiziune.

Protestatarii vor solicita invalidarea rezultatelor alegerilor parlamentare de duminică.

În ultimele zile au circulat pe internet apeluri la manifestaţii de amploare pentru ziua de vineri.

Într-un comunicat postat de site-ul ministerului afacerilor interne din Republica Moldova basarabenii sunt avertizaţi asupra pericolelor la care se expun dacă participă sau încurajează protestele din Chişinău.

"Datorită unor provocări cu caracter extremist, manifestaţiile menţionate au degenerat în acţiuni agresive (...) Necătând la restricţiile prevăzute de legislaţia cu privire la aplicarea mijloacelor speciale şi a armelor de foc în privinţa copiilor, femeilor şi persoanelor de vârstă înaintată, circumstanţele menţionate prezintă excepţia de la aceste norme, poliţia fiind în drept să aplice arma de foc şi mijloace speciale pentru restabilirea ordinii şi securităţii publice." se arată în comunicat

Mai mult, profesorii şi părinţi sunt avertizaţi că vor suporta consecinţe dacă vor permite elevilor şi studenţilor să participe la protestele împotriva regimului Voronin. Avertismente a lansat şi Vladimir Voronin, care s-a adresat direct profesorilor. Folosind un limbaj foarte dur, el i-a acuzat practic pe profesori pentru faptul că studenţii au fost scoşi în stradă. "Patrioţi fără ochi, fără urechi şi fără minţi educă aceste instituţii de învăţământ ale noastre. Orice nebun poate să-i scoată în stradă".

În acelaşi timp, potrivit unor surse, premierul moldovean Zinaida Greceanîi i-a avertizat pe părinţi să nu îşi lase copiii la mitingurile de vineri, pentru că nu vor putea fi evitate jertfele umane.

Comuniştii, nesiguri la guvernare

Imediat după începerea manifestaţiilor de protest în centrul Chişinăului, Comisia Electorală din Republica Moldova a anunţat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare. Şi, surpriză, comuniştii au aflat că au pierdut un mandat în Parlament, esenţial pentru alegerea viitorului preşedinte.

Astfel, comuniştii au câştigat până la urmă doar 60 de mandate, pentru alegerea preşedintelui având nevoie de o majoriatate de 61 de mandate. În ciuda repetatelor apeluri ale opoziţiei la renumărarea voturilor, preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin s-a opus acestui lucru.

Regimul Voronin acuză România prin mijloace staliniste

Reacţia autorităţilor în urma manifestaţiilor din Republica Moldova a arătat o faţă a puterii de la Chişinău apropiată de regimul stalinist. Jurnaliştii români au fost vânaţi şi forţaţi să părăsească ţara, primind mesaje de ameninţare şi fiind intimidaţi. Asta în condiţiile în care preşedintele Vladimir Voronin a acuzat România, fără nici o dovadă, de implicare într-o aşa zisă tentativă de lovitură de stat.

Pe internet au început să apară dovezi din ce în ce mai clare prin care se vede adevărata faţă a regimului Voronin. Participanţi la manifestaţie săltaţi de Miliţie, studenţi şi elevi vânaţi de autorităţi, ameninţări directe şi arestări în plină stradă. În tot acest timp, televiziunea naţională din Republica Moldova difuza doar documentare şi filme, în contradicţie totală cu evenimentele din ţară. O televiziune care, până acum, a scăpat de furia manifestanţilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după mitingurile de vineri.

Antena3.ro