green wings

green wings

marți, 14 aprilie 2009

Basescu: Am avut multa rabdare cu situatia din Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca a avut "foarte multa rabdare" in ceea ce priveste situatia din Republica Moldova si ca nu a dorit sa raspunda "peste gard" lui Vladimir Voronin pentru ca ar fi insemnat sa-i faca jocul, precizand ca va da detalii in discursul de marti din Parlament

"In ceea ce priveste Republica Moldova, vreau sa stiti ca am avut, pe de o parte, foarte multa rabdare, pentru a avea o analiza completa cu privire la ceea ce s-a intamplat in Republica Moldova, iar, pe de alta parte, mi s-a parut ca a raspunde peste gard presedintelui Voronin este exact jocul in care domnia sa ar fi vrut sa intre cu Romania", a spus seful statului.

Presedintele Basescu a spus ca Voronin poate decide "sau poate incerca sa ridice o cortina de fier pe Prut", dar ca nu va avea ocazia sa faca acest lucru pentru ca Romania va avea "un comportament european". "Un comportament responsabil, nu fata de presedintele Voronin, ci fata de cei 4 milioane de romani care traiesc in Moldova. 4 milioane de romani, cetateni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a aprecizat Traian Basescu.

Seful statului a anuntat ca marti va sustine in Parlament un discurs "dedicat exclusiv evenimentelor din Moldova si acuzatiilor nefondate pe care autoritatile de la Chisinau, inclusiv presedintele Voronin, le-au adus Romaniei".

"Va fi un discurs de circa 30 de minute dedicat evenimentelor din Moldova si cu aceasta ocazie voi lamuri punctul de vedere al statului roman", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului cu un mesaj pe politica externa marti, cel mai probabil de la ora 17.00, potrivit programului Senatului, o decizie definitiva asupra orei urmand a fi luata in Birourile Permanente reunite.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc marti, incepand cu ora 12.45, pentru a decide asupra orei la care presedintele Romaniei se poate adresa deputatilor si senatorilor. Programul Senatului, afisat pe siteul institutiei, prevede ca sedinta de plen comun va incepe la ora 17.00.

Presedintele Traian Basescu a trimis, joi, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase, prin care solicita sa se adreseze Parlamentului marti, 14 aprilie, cu un mesaj pe probleme de politica externa.

http://www.mondonews.ro/Basescu%3A-Am-avut-multa-rabdare-cu-situatia-din-Republica-Moldova+id-9357.html

Niciun comentariu: