green wings

green wings

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Timisoara '89, Chisinau 2009.....







Ma tot chinui de cateva zile sa scriu cate ceva despre ceea ce se inatmpla acum in Republica Moldova, in Romania, si de ce nu, in lume.
M-am trezit implicata total in activitatile de solidaritate pentru fratii de peste Prut. de ce sa mint, nu m-am mai implicat pana acum in astfel de activitati, nici macar nu stiu multe lucruru depre ceea ce se intampla in Basarabia.
Totul a inceput pt mine cand am citit in ziar ca in RM au castigat iar comunistii, si mi-am spus: "frate, cum este posibil ca oamenii astia sa fi votat iar comunistii... suntem in secolul 21, iar comunismul prospera in tarisoara asta?"
In aceeasi zi ma plimbam pe la universitate si am vazut o mare adunare de oameni in fata Tnb-ului (pe 7 aprilie). mi-am dat seama imdediat ca este legat de evenimentele din Moldova. Stai putin, care evenimente? nu i-au ales pe comunisti? hopa... s-au fraudat alegerile? ce dracului se intampla? comunistii astia nu stiu sa se opreasca - evident. tinerii din chisinau au iesit in strada pentru revolutia lumanarilor, pentru manifest pasnic cu flori. este simplu: tinerii studenti din ziua de astazi nu mai pot fi dusi de nas. sa fim seriosi: exista internet, carti, ziare, exista si circula informatii!! ce au facut carpele bolseviste? au implantat (dupa metodele sovietice clasice) instigatori in multime, si au provocat (ca si in Romania '89) distrugeri. exista dovezi clare ca in spatele evenimetelor distructive au stat oamenii lui Voronin. de exemplu, steagul RM care a fost schimbat in cel al UE. Exista poza deja faimoasa in care securistii ii supravegheaza pe tinerii care au facut acest lucru. focul izbucnit la parlament a pornit dinauntru, si nu au fost distruse decat documenetele non comunistilor, cele ale comunistilor fiind lasate intacte. tinerii sunr rapit de pe strazi de catre oameni imbracati in negru, reporterii sunt vanati rand pe rand. Voronin, ce este in capul tau? Lumea te vede! 200 de tineri au fost rapiti din spitale si de pe strazi pe data de 7 aprilie 09. provoc sa cautati pe youtube filmuletele doveditoare (exista un numar impresionant de astfel de filmulete doveditoare). 200.000 de persoane decedate au votat.
Romanul nostru plin de umor nu a ezitat sa conceapa si primul banc: "doua babe, una moarta si una vie. cate voturi au iesit? 3 ca cea moarta a votat de 2 ori.
tinerii sunt speriati in RM, avand in vedere ca orice cale de comunicatii ameninta sa cada, sunt securisti infiltrati pana si in camerele de chat - putinele care au mai ramas, eu avand "placerea" de a observa 4 din acest gen de pers in 2 zile (chat.curaj.net). revolutia twitter continua, acesta fiind singurul mod de comunicare ramas - pana acum. dati twitter search pe #pman si urmariti. ca sa va postati opinia intrati pe twitter home si inainte de a scrie mesajul, tastati #pman.
este important ca tinerii din RM sa fie sustinuti in lupta cu comunismul, cu aceste nedreptati. sa atragem din ce in ce mai mult atentia Europei asupra Moldovei.
Cum ii ajutam? de exemplu in toata tara au loc mifestatii de solidaritate. nu va speriati, sunt mitinguri pasnice, cu lumanari si flori. in bucuresti intre 7 - 10 aprilie ne-am intalnit seara de seara de la ora 8 in fata TnB. din ce in ce mai multi oameni publivi isi exprima solidaritatea.
M-am aflat acolo seara de seara si am filmat ce am putut. apoi am facut tot posibilul ca linkurile sa ajunga la cei din RM pentru a sti ca suntem solidari si nu sunt singuri. in continuare incerc sa modific filmarile mai lungi pentru a le posta. pe www.romanism.net se va adisa data la care ne vom intalni din nou, pentru ca autorizatia a fost valabila doar pana ieri.
Asa ca va ateptam, cu prieteni si lumanari. purtati culorile tricolorului in semn de solidaritate, informati-va - acum exista nenumarate informatii, si dati vorba mai departe, mai ales celor din afara. in paralel au avut loc intalbniri de solidaritate in Roma, Bruxelles,si alte cateva orase europene.
http://www.youtube.com/watch?v=Jay9B1fN21g aici am postat filmulete facute in toate zilele de maifest. dati pe more from user.
ca sa nu intru in motivatii gen basarbia pamant romamnesc, fratii de peste prut, suntem romani cu toti, etc, :) ma voi limita la ideea ca nu este normal ca astfel de abuzuri sa aibe loc in secolul 21 ca regimul comunist trebuie inlaturat. la lada de gunoi a istoriei!!
postez in continuare poze de la manifestul din Bucuresti
SOLIDARIATE

Niciun comentariu: